Impactul pozitiv generat de sistemele de automatizare asupra mediului înconjurător, cameromania.com

Impactul pozitiv generat de sistemele de automatizare asupra mediului înconjurător

Trăim într-o lume din ce în ce mai evoluată, constant apar schimbări, în special în materie de automatizări și diverse tehnologii. În contextul urbanizarii și amplificării traficului rutier, pentru ca mediul înconjurător să rămână prietenos, este indicat să descoperim soluții inovatoare care să ajute la îmbunătățirea acestor aspecte.

Sistemele de automatizare pot contribui în mod semnificativ la fluidizarea traficului, reducând timpul de așteptare în intersecții, în intrările din marile centre comerciale sau în alte puncte critice. Astfel, în acest context, un trafic mai fluid înseamnă că automat vor exista mult mai puține emisii de carbon, datorită timpului redus în care funcționează motoarele vehiculelor.

Un alt mare avantaj al sistemelor de automatizare este acela că, sunt alimentate din surse de energie regenerabilă prin integrarea panourilor solare, fapt ce reduce semnificativ amprenta de carbon. În aceeași ordine de idei, sistemele de automatizare pot fi confecționate din materiale reciclabile și ecologice, contribuind astfel la protejarea mediului.

Totodată, sistemele de automatizare sunt soluții fiabile pentru reducerea zgomotului urban: este consolidat un nivel de organizare ce scade nevoia de claxonare sau accelerare bruscă a participanților la traficul rutier. Astfel, fluidizarea traficului rutier poate duce și la diminuarea uzurii drumurilor, implicit, la o nevoie mai mică de reparații și resurse pentru întreținere.
 

Soluții eficiente în materie de sisteme de automatizare


CAME România, companie specializată în implementarea sistemelor de automatizare, soluții fiabile și eficiente pentru protejarea mediului înconjurător, a contribuit semnificativ la consolidarea proiectelor din această arie, aducând rezultate pe termen lung.

Un prim exemplu în acest sens este legat de automatizarea porții de la Mănăstirea Tismana. Pentru implementarea acestei soluții a fost utilizat Kitul de Automatizare cu Braț Articulat CAME FAST70, cu un grad de protecție de IP54, fiind rezistent la praf și condiții meteo nefavorabile, cu o putere de până la 160W și protecție termică integrată, această soluție a făcut minuni în zona respectivă.

Prin implementarea acestui sistem de automatizare la Mănăstirea Tismana a fost sporită securitatea lăcașului de cult, însă a fost facilitat și accesul atât pentru vizitatori, cât și pentru personal. Timpii de așteptare au fost reduși semnificativ, iar acest lucru demonstrează fiabilitatea și necesitatea sistemelor de automatizare în orice context.

Un alt astfel de exemplu, fiabil și extrem de benefic pentru mediu îl reprezintă implementarea sistemului de parcare automată la CRH Brașov, prin utilizarea barierei automate Gard 4. Această componentă dispune de un motor ce funcționează la 24V DC, având o absorbție maximă de 15 A și o putere de 300W.

Prin implementarea acestui sistem automatizat de parcare modern la CRH Brașov, pe termen lung, pot fi observate nenumărate beneficii și avantaje. Astfel, din momentul inaugurării acestui proiect emisiile de carbon au fost reduse semnificativ în zonă, iar timpul de așteptare a fost diminuat. S-a observat de asemenea, și o fluidizare excepțională a traficului din zonă. Aceste fapte contribuie atât la protecția mediului înconjurător, cât și la starea benefică a trecătorilor.

Un alt exemplu din palmaresul de proiecte duse la bun sfârșit de CAME România este reprezentat de inaugurarea unui sistem pentru controlul accesului la Stadionul Francisc Neuman, recunoscut sub denumirea de Stadionul UTA, din Arad. În cazul acestui proiect au fost utilizați turnicheții verticali, confecționați din oțel zincat și acoperiți cu vopsea epoxidică specială, aceste elemente garantează o protecție sporită și eficientă.

                                                      

Prin implementarea soluției exemplificate anterior, a fost îmbunătățit accesul pasionaților de fotbal în zonă, însă a fost sporită și securitatea locației. Pe lângă acest fapt, turnicheții verticali utilizați sunt fabricați din materiale sustenabile ce contribuie semnificativ la protecția mediului înconjurător.

Astfel, putem considera că sistemele de automatizare reprezintă mai mult decât o simplă soluție pentru fluidizarea traficului, îmbunătățirea sistemului de control al accesului sau sporirea securității porților. Aceste sisteme de automatizare reprezintă un pas esențial pentru un viitor urban cât mai verde și sustenabil.

Prin reducerea emisiilor de carbon, minimizarea poluării fonice și optimizarea consumului energetic, sistemele de automatizare contribuie semnificativ la protejarea mediului înconjurător. Implementarea acestora în zonele urbane nu numai că îmbunătățește eficiența și siguranța traficului, însă promovează și un stil de viață eco - friendly.

Având în vedere toate cele relatate mai sus, adoptarea la scară largă a sistemelor de automatizare nu este doar o necesitate pentru a consolida și a menține o infrastructură modernă, ci reprezintă o responsabilitate a noastră față de generațiile viitoare și față de planetă.






Incarcare...






Conexiunea a fost inchisa. Va rugam sa reincarcati pentru a restabili functionalitatea.





Conexiunea a fost inchisa. Va rugam sa reincarcati pentru a restabili functionalitatea.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙