Barierele automate si siguranta rutiera, cameromania.com

Barierele automate si siguranta rutiera

Conform Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, în anul 2023 s-au produs 2.876 de accidente rutiere grave, dintre care 925 au fost soldate cu decesul persoanelor implicate, iar restul cu rănirea gravă a victimelor. Astfel, putem observa că siguranța rutieră este un element esențial pentru zilele în care trăim.

Barierele automate sunt dispozitive mecanice, controlate în mod electronic, imperios necesare pentru gestionarea și reglementarea accesului autoturismelor în diverse locații. Ele funcționează prin sistemul ridicare - coborâre, pentru a permite sau bloca trecerea vehiculelor. Barierele automate sunt folosite în diverse aplicații, de la parcări și puncte de taxare și până la treceri de cale ferată și mari centre comerciale.

Barierele automate sunt elemente esentiale pentru fluidizarea traficului pot preveni coliziunile în special în intersecții sau treceri de cale ferată, reducând riscul de accidente rutiere. Automat, barierele pot fi utilizate pentru reglementarea vitezei vehiculelor în zonele critice, contribuind la reducerea vitezei.

Pe lângă aceste beneficii și avantaje, barierele automate reprezintă tehnologii moderne ce pot fi echipate cu senzori de mișcare sau sisteme de recunoaștere a vehiculelor. Pe deasupra, barierele automate pot fi integrate și cu alte sisteme de siguranță rutieră precum semafoarele inteligente și sistemele pentru monitorizarea traficului.

Barierele automate au un rol crucial în creșterea siguranței locațiilor în care sunt implementate, prin controlul accesului și prin prevenirea trecerilor neautorizate. De asemenea, barierele automate permit un flux de trafic mai eficient, reducând timpul de așteptare și îmbunătățind experiența trecătorilor. Totodată, sunt proiectate pentru a rezista utilizării intensive și condițiilor de mediu variabile.

Proiecte de succes în materie de bariere automate:

CAME România, companie de top atunci când vine vorba despre implementarea sistemelor de automatizare, dispune de un palmares extrem de bogat la categoria legată de implementarea barierelor automate.

Un astfel de sistem pentru parcare automată a fost implementat la Serviciul de Colportaj Bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor prin utilizarea barierei GARD GT 8, produs prevăzut pentru utilizarea intensivă, având un timp de manevrare extrem de rapid, dispune și de o putere de 240 W.

Acest proiect a contribuit în mod semnificativ la fluidizarea traficului în zona locașului de cult, însă și la îmbunătățirea constantă a securității. Acest proiect a adus rezultate pe termen lung în zona Serviciului de Colportaj Bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. În acest mod se poate demonstra, prin testarea rezultatelor palpabile, că barierele automate sunt elemente esențiale în orice tip de locație.

Un alt astfel de proiect de amploare s-a desfășurat și la Centrul Logistic Kaufland Turda, unde a fost implementat un sistem de parcare automată prin utilizarea barierei Gard 8 și a turnicheților verticali. Bariera Gard 8 a fost concepută pentru o lățime de trecere de până la 7,6 metri și funcționează la 24 V CC, cu o putere maximă de 300 W. În schimb, turnicheții verticali reprezintă soluția ideală când vine vorba despre un control eficient și sigur al accesului.

Prin inaugurarea acestui proiect, la Centrul Logistic Kaufland Turda, au fost obținute rezultate pe termen lung, vizibile și în ziua de astăzi. Prin implementarea acestui sistem de automatizare a fost îmbunătățită siguranța vizitatorilor în locație, însă a fost asigurată și o fluidizare armonioasă a traficului. Astfel de soluții, în special cele implementate în marile centre comerciale, reduc semnificativ și emisiile de carbon sau poluarea fonică, ceea ce s-a întâmplat și în cazul acestuia.

Un astfel sistem de automatizare extrem de benefic a fost implementat și în Portul Turistic din Mangalia, în cadrul proiectului de modernizare a acestuia. Proiectul a fost finalizat prin utilizarea barierei Gard 3250 care funcționează la tensiunea de 230 V AC și folosește un motor de 24 V DC, pentru acționare. Totodată, acest element este rezistent și la condițiile variate ale mediului.

Având în vedere faptul că Portul Turistic din Mangalia are o importanță majoră ca punct de intrare și ieșire atât pentru ambarcațiuni, cât și pentru autoturisme. Astfel, acest proiect a garantat o trecere fluidă, sigură și securizată a tuturor mijloacelor de transport care tranzitează zona respectivă, reducând în mod semnificativ și poluarea mediului.

Luând în considerare toate aspectele menționate anterior, barierele automate reprezintă elemente esențiale pentru gestionarea eficientă și sigură a accesului vehiculelor în diverse locații: de la locațiile industriale și până la cele comerciale, aceste sisteme de automatizare sunt esentiale.

Totodată, prin integrarea tehnologiei avansate și a sistemelor de siguranță, barierele automate oferă beneficii și avantaje semnificative în materie de siguranță, eficiență, securitate și protecție a mediului înconjurător.






Incarcare...






Conexiunea a fost inchisa. Va rugam sa reincarcati pentru a restabili functionalitatea.





Conexiunea a fost inchisa. Va rugam sa reincarcati pentru a restabili functionalitatea.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙